fbpx

Ekologiset iglut

Huomioimme toiminnassamme myös ympäristön.

Terveellinen hirsirakennus

Iglut on rakennuttu Lapin hirrestä, joka on materiaalina hengittävää, kestävää ja luonnollista. Se sitoo itseensä hiilidioksidia, minkä vuoksi rakennusten hiilijalanjälki on matala. Hirsirakennuksissa ei esiinny kosteus- ja homeongelmia. Myös maaperässä syntyvä radonkaasu ja siltä suojautuminen on huomioitu jo iglujen rakennusvaiheessa. Iglujen sisäilma on siten raikasta ja terveellistä.

Energian kulutuksen huomioiminen kestävän toiminnan perustana

Ekologisuuden huomioimme myös energiassa. Pääasiallisesti igluja lämmittää maalämpö. Iglujen katolla olevat aurinkopaneelit tallentavat aurinkoenergiaa, jokaisesta iglusta löytyvät talvella lämmittävät ja kesäisin viilentävät ilmalämpöpumput, jotka osaltaan myös vähentävät energian kulutusta. Käytössämme oleva sähköenergia on ekologista, vihreää sähköä.

Kierrätys ja ekologiset materiaalit

Kierrätys on kuuluu luonnollisesti palvelukonseptiimme.
Ekologisten tuotteiden ja materiaalien valitseminen ja turhien pakkausmateriaalien välttäminen tukevat rakkauttamme pohjoiseen luontoon. Meillä kerätään myös biojätteet omaan kompostoriin.

Keskeinen sijainti

Meillä majoittuessa selviät myös ilman autoa, koska Pyhätunturin retkeilyreiteille, hiihtoladuille ja laskettelukeskukseenkin pääsee käytännössä suoraan majoituspaikastamme. Lähin ruokakauppa, useita ravintoloita ja Luontokeskus Naavakin sijaitsevat n.  600 metrin etäisyydellä.
Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?