fbpx

Pyhätunturin monet mahdollisuudet

Pyhätunturi on Rovaniemen lähin tunturikohde

Pyhätunturi on pieni kylä Itä-Lapissa, lähellä Kemijärveä, noin 1,5 tuntia Rovaniemeltä, ja se on Pelkosenniemen kunnan alueella. Alueemme tunnetaan lämpimästä palvelukulttuuristaan, mahtavista laskettelurinteistä, sekä upeasta ja puhtaasta luonnosta. Lähin kaupunki, Kemijärvi, on 50 km päässä. Pienuutemme ei tarkoita palveluiden puuttumista, sillä alueella on useita ravintoloita sekä päivittäistavarakauppa ja kylmätankkausasema. Kaikki kohteet ja palvelut ovat kävelymatkan päässä.

Pyhätunturissa ei lopu koskaan tekeminen kesken, mutta myös lähiympäristöstä löytyy paljon nähtävää vaikka päiväretkelle. Lyhyen ajomatkan päässä ovat Pelkosenniemi, Sodankylä, Kemijärvi sekä Luosto. Vuokra-autollamme on helppo tehdä reissu myös lähiympäristöön!

Pyhä on unelmakohde luonnosta nauttiville

Pyhätunturi on monien mahdollisuuksien matkakohde. Pyhä-Luoston kansallispuiston retkeilyreitit, hiihtoladut ja laskettelurinteet ovat aivan huoneistojemme läheisyydessä.

Pyhän Kultakeron juurella tunturikeskuksessa sijaitseva Pyhä-Luoston luontokeskus Naava kätkee sisälleen lumoavan luontonäyttelyn, jossa voit tutustua kaikkia aisteja käyttäen Pyhä-Luoston kansallispuiston luontoon ja alueen kulttuurihistoriaan – syviin kuruihin, korkeisiin keroihin ja muinaisten metsäsaamelaisten pyhiin paikkoihin. Luontokeskuksen neuvonnasta, joka on samalla alueen matkailuinfo, voit kysyä vinkkejä retkeilyyn.

Pyhän monipuoliset talviretket

Talviaktiviteetit Pyhällä

Talvella Pyhällä voit mm. lähteä, koira-, poro- tai moottorikelkkasafarille, ratsastaa lännenhevosilla, hiihtää, lasketella, pulkkailla tai potkutella potkurilla, jääkiipeillä, kävellä lumikengillä, pilkkiä ja sukeltaa myös itse hyiseen avantoon. Rinnekone tai telamaasturi voi kuljettaa sinut puolestaan Pyhätunturin huipulle ravintolaan, jossa on mahdollista nauttia revontuli-illallinen.

Pyhän kesäretket

Kesäaktiviteetit Pyhällä

Kesäkaudella voit mm. pyöräillä, meloa, kalastaa, bongata lintuja, marjastaa, patikoida, samoilla, kalliokiipeillä sekä tutustua paikalliseen kulttuuriin ja osallistua lähialueiden kulttuuritapahtumiin, esimerkkinä suosittu Pyhä Unplugged, joka järjestetään aina heinäkuun lopussa. Voit hemmotella itseäsi hieronnassa tai kauneushoitolassa sekä tutustua vaikka ametistikaivokseen.

Pyhätunturin hiihtokeskus

Pyhän hiihtokeskuksen kausi käynnistyy yleensä marraskuun puolessa välissä ja jatkuu kevääseen aina toukokuun alkuun asti. 

Hiihtokeskuksen Perhehissille on huoneistamme matkaa alle 50 metriä.

  • 9 hissiä, 15 rinnettä
  • Korkeusero 280 metriä, huippu 500 metriä
  • Pisin rinne 1800 metriä
  • Hissikapasiteetti 11200 hiihtäjää tunnissa
  • PyhäExpress-tuolihissi kuljettaa myös kävelijät huipulle

Pyhä-Luoston kansallispuisto

Pyhätunturi on osittain Pyhä-Luoston kansallispuiston alueella, ja tämä Suomen vanhin kansallispuisto tarjoaa luonnonystävälle mahtavat mahdollisuudet helposta lyhyestä patikkalenkistä monen yön vaelluksiin monipuolisessa luonnossa. Alueella on monia vuokravälinemahdollisuuksia paksupyöristä moottorikelkan kautta nelivetomönkijään. Luontokeskus Naava Pyhätunturin keskustassa on metsähallituksen ylläpitämä, moderni luontokeskus, josta on hyvä aloittaa retki joko kansallispuistoon tai lähialueelle.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?