Pyhätunturin monet mahdollisuudet

Omatoimimatkailijalle

Pyhätunturi on monien mahdollisuuksien matkakohde. Pyhä-Luoston kansallispuiston retkeilyreitit, hiihtoladut ja laskettelurinteet ovat aivan iglujemme läheisyydessä.

Kultakeron juurella sijaitseva Pyhä-Luoston luontokeskus Naava kätkee sisälleen lumoavan luontonäyttelyn, jossa voit tutustua kaikkia aisteja käyttäen Pyhä-Luoston kansallispuiston luontoon ja alueen kulttuurihistoriaan – syviin kuruihin, korkeisiin keroihin ja muinaisten metsäsaamelaisten pyhiin paikkoihin. Neuvonnasta, joka on samalla alueen matkailuinfo, voit kysyä vinkkejä retkeilyyn.

Järjestetyt aktiviteetit

Paikalliset yrittäjät tarjoavat lukuisia ohjelmapalveluita: voit lähteä, koira- tai porosafarille, ratsastaa lännenhevosilla, hiihtää, lasketella, laskea pulkalla tai potkurilla, kävellä lumikengillä, kalastaa, pilkkiä eli onkia kaloja jään päältä, marjastaa tai vaikkapa sukeltaa talviuintiin hyiseen avantoon. Rinnekone tai telamaasturi kuljettaa sinut puolestaan Pyhätunturin huipulle ravintolaan, jossa on mahdollista nauttia revontuli-illallinen. Voit hemmotella itseäsi hieronnassa tai kauneushoitolassa.