Pyhätunturin kylä ja luonto

Pyhätunturi on pieni kylä Itä-Lapissa, lähellä Kemijärveä, noin 1.5 tuntia Rovaniemeltä, ja se on Pelkosenniemen kunnan alueella. Alueemme tunnetaan lämpimästä palvelukulttuuristaan, mahtavista laskettelurinteistä, sekä upeasta, puhtaasta luonnosta. Lähin kaupunki, Kemijärvi, on 50km päässä. Pienuutemme ei tarkoita palvuluiden puuttumista, sillä alueella on useita ravintoloita sekä päivittäistavarakauppa ja kylmä tankkausasema. Kaikki kohteet ja palvelut ovat kävelymatkan päässä.

Pyhä-Luoston kansallispuisto ja ympäristö

Pyhätunturi on osittain Pyhä-Luoston kansallispuiston alueella, ja tämä Suomen vanhin kansallispuisto tarjoaa luonnonystävälle mahtavat mahdollisuudet helposta lyhyestä patikkalenkistä monen yön vaelluksiin monipuolisessa luonnossa. Saatavilla on monia vuokravälinemahdollisuuksia läskipyöristä moottorikelkan kautta nelivetomönkijään. Luontokeskus Naava Pyhätunturin keskustassa on metsähallituksen ylläpitämä, moderni luontokeskus, josta on hyvä aloittaa retki joko kansallispuistoon tai lähialueelle.

Lähitienoon nähtävyydet

Pyhätunturissa ei lopu koskaan tekeminen kesken, mutta myös lähiympäristöstä löytyy paljon nähtävää vaikka päiväretkelle. Lyhyen ajomatkan päässä ovat Pelkosenniemi, Sodankylä, Kemijärvi sekä Luosto. Vuokra-autoillamme on helppo tehdä reissu myös lähiympäristöön!