Saapuminen Pyhätunturiin

View from Pyhätunturi

Vaikka Pyhätunturi on keskellä puhdasta lapin luontoa, kaukana asutuskeskuksista, on saapuminen silti erittäin helppa. Tältä sivulta löydät ohjeet saapumiseen eri välineillä.

Rovaniemen lentokentältä

Rovaniemen lentokenttä on lähin kenttä Pyhätunturille saapuessa. Helsingistä on ympäri vuoden erittäin hyvä lentoyhteydet Rovaniemelle. Sekä Finnair että Norwegian lentävät reittilentoja tällä välillä.

Rovaniemelle saapumisen jälkeen vaihtoehtoja ovat:

SKIBUS – helppo ja edullinen tapa saapua Pyhätunturiin on Skibus vuoro. Löydät tämän linjan aikataulut tästä osoitteesta: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/luosto-production-uploads/general/Matkailuyhdistys/Pyha_Luosto_skibus_talvi.pdf?mtime=20180502133335

On aina suositeltavaa varata Skibus-liput etukäteen Matkahuollon internetsivuilta. Huom: Jos saavut skibussilla, on bussin päätepysäkki normaalisti Ski-inn Pyhätunturin edessä. Kuljettalta voi kuitenkin pyytää pysähdystä Pyhä Igloosin edessä ilman lisämaksua. Myös takaisin menevän kuljetuksen voit sopia kuljettajan kanssa jo tullessa.

TAKSI – Taksikuljetus on saatavilla lentokentältä, ja voit myös tilata edullisen lentokenttäkuljetuksen huonevarauksesti yhteydessä.

AUTOVUOKRAUS – FiRent ketju palvelee teitä Rovaniemen lentokentällä. Voit vuokrata auton tästä: www.firent.fi

Helsinki-Kemijärvi-Pyhätunturi yöjunalla

Ekologinen ja erittäin mukava vaihtoehto on myös saapua Kemijärvelle yöjunalla. Helsinki-Kemijärvi linja palvelee sekä julkisilla että auton kanssa liikkuvia matkustajia. Liput voi lunastaa VR:n internetsivuilta. Bussin saavuttua Kemijärvelle lähtee asemalta vakiovuoro jolla pääset Pyhätunturiin. Bussiliput voi ostaa Matkahuollolta, tai suoraan bussista.